Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Sportblessures

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Heb jij een blessure opgelopen tijdens het sporten?

Het is onze specialiteit om je zo snel mogelijk klachtenvrij te laten sporten. Al onze fysiotherapie praktijken zijn gevestigd in sportcentra. We zitten in Amsterdam, Almere , Amersfoort,  Baarn en Volendam.  Heb je een blessure opgelopen? Maak zo snel mogelijk gebruik van ons gratis telefonische advies. Dan weet je direct wat je zelf aan de klachten kan doen. Denk bijvoorbeeld aan; koelen, tapen, rekken, ontlasten of juist een herstel training. Ook kan nader fysiotherapeutisch onderzoek nodig of wenselijk zijn. Daaropvolgend soms fysiotherapeutische behandeling ter bevordering van het herstel en spoedig hervatten van de sport.

Wanneer je een acute sportblessure oploopt is het belangrijk dat je weet hoe je daar mee om moet gaan. Als je in de eerste 48 uur goed handelt, kun je je herstel zo voorspoedig mogelijk laten verlopen. Een handig ezelsbruggetje is de RICE regel. Rust, immobilisatie, cooling, elevatie. Dit houdt in dat je na een verstuiking het geblesseerde lichaamsdeel moet laten rusten (dus even geen sport of zware belasting). In sommige gevallen kan het gebruik van krukken helpen bij het ontlasten.

In een latere fase kan het zinvol zijn om het te immobiliseren met een brace of tape. Let op dat dit niet meteen gebeurd omdat er nog zwelling kan ontstaan wat in combinatie met de tape kan gaan knellen. Het koelen mag ieder uur, 10 minuten per keer, door middel van bijvoorbeeld een coldpack. Doe er een doek omheen zodat de huid niet kan bevriezen. Indien er bijvoorbeeld een ijsblokje gebruikt wordt om te koelen, zorg dan altijd dat je het ijsblokje blijft bewegen op de huid. Zo voorkom je ook blaren door bevriezing. Als laatste: elevatie. Leg het lichaamsdeel hoog zodat de druk verlicht wordt en de zwelling kan afnemen. Bij bijvoorbeeld een enkelblessure leg de voet hoger dan de lies (vocht moet richting de lymfeklieren in de lies) maar zorg hierbij dat de knie dan ook goed ondersteund wordt en niet kan ‘doorhangen’.

Na een dag of 4 zal de zwelling en pijn afnemen. Het gewricht mag rustig aan op geleide van pijn weer belast worden. Nu de zwelling afneemt mag er eventueel getaped worden om het gewricht te immobiliseren. Dit zal steun geven indien er weer licht belast wordt. Bouw de belasting rustig aan op in het dagelijks leven; sport en zware belasting is nog te vroeg. Herstel van een kneuzing duurt 6-12 weken dus houdt hier rekening mee met het opbouwen van activiteiten.

Twijfel je of je een foto moet laten maken? Of loopt het herstel langzamer/anders dan verwacht? Wil je advies over hoe je je activiteiten het best weer kan opbouwen? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op voor advies of voor het maken van een afspraak zodat wij je blessure kunnen onderzoeken. En het volledige herstel kunnen realiseren.

Wij van team Kirchhoff Fysio hebben een Youtube kanaal waar we preventieve oefeningen perfect op uitleggen en demonstreren. Op deze wijze helpen we jullie alvast op weg met oefeningen en adviezen. Wij hebben geen wachtlijsten en hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Verwijzing van uw specialist of huisarts is voor advies en/ of behandeling niet nodig. Verwijzing is alleen van toepassing na recentelijke operatie of ziekenhuis opname.

Bekijk ons Youtube kanaal

Specialisatie

Zie “specialisatie” voor al de informatie over ons onderzoek en de behandeling. In het kort onderzoeken wij de volledige keten waar de klacht zit. Als we diagnose en de oorzaak van jouw klacht boven tafel kunnen krijgen dan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Het weer op kracht en conditie brengen van je spierapparaat is een belangrijk onderdeel van onze behandeling. Alles zullen we in duidelijke taal uitleggen. Kunnen we de oorzaak niet goed boven tafel krijgen, dan zullen we doorsturen naar andere specialisten.

Ervaar wat Kirchhoff Fysio voor jou kan betekenen! Vraag nu een gratis advies aan. Vul onderstaand formulier voor een vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met jou op voor een kennismaking.