Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Hartrevalidatie

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Roy Tuip, gespecialiseerd in hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio

Onze therapeut Roy Tuip is gespecialiseerd in hartrevalidatie en aangesloten bij Chronisch ZorgNet fysiotherapeuten. Hij is werkzaam in Gezondheidscentrum Prevafit Volendam en kan begeleiding geven aan diverse groepen hartpatiënten.

Voor wie is hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is een effectieve behandeling:

 • Na een hartinfarct: mensen met een acuut coronair syndroom (ACS), waaronder een acuut myocardinfarct (AMI) en instabiele angina pectoris (IAP)
 • Mensen met hartkramp (stabiele angina pectoris)
 • Mensen die gedotterd zijn (percutane coronaire interventie (PCI))
 • Mensen die een omleidingsoperatie hebben gehad (Coronary Artery Bypass Grafting (CABG))
 • Na een hartklepoperatie

Als je hartklachten hebt, is het traject hartrevalidatie een belangrijk onderdeel van het herstel. In de huidige Nederlandse situatie wordt de kans op overlijden ten gevolge van hart- en vaatziekten binnen 4 jaar 35% kleiner door het volgen van een hartrevalidatieprogramma (de Vries et al. Eur Heart J).

Hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio

De behandeling

Hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio

Een belangrijk onderdeel van hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio is het beweegprogramma, dat onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt uitgevoerd.

Wij richten ons bij Kirchhoff Fysio op het aanbieden van poliklinische revalidatie aan personen met hart- en vaatziekten, hartfalen en revalidatie na hartoperatie. Na een hartoperatie start de poliklinische revalidatie bij de fysiotherapeut nadat er eerst 6 weken intern gerevalideerd is binnen het ziekenhuis.

In combinatie met longproblematiek zoals na COVID of bij COPD kan de combinatie hart-, longrevalidatie ook plaatsvinden. Roy is ook gespecialiseerd in longrevalidatie.

Wat houdt hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio in?

De Fit-module binnen de hartrevalidatie duurt gemiddeld 12 weken. In deze 12 weken probeer je je persoonlijke doelen na te streven: een plan dat gericht is op fysieke training en de mogelijke belemmeringen hiervoor. Denk hierbij aan:

 • Bewegingsangst overwinnen
 • Optimaliseren van het inspanningsvermogen
 • Fysieke grenzen leren kennen en omgaan met fysieke beperkingen
 • Een actieve en gezonde leefstijl ontwikkelen en onderhouden
 • Positief beïnvloeden van overige risicofactoren (roken, stress, overgewicht en slaap)
 • Optimaliseren van de werkhervatting

Tijdens de behandeling kunnen verschillende trainingsvormen worden ingezet, waaronder krachttraining, functionele training en training van het uithoudingsvermogen. Het streven van hartrevalidatie is zelfredzaamheid met eventuele doorstroom naar zelfstandig trainen binnen de veilige setting van Prevafit.

Andere klachten na hartoperatie

Hoe vervelend het ook is, na een hartoperatie kunnen er andere klachten bijkomen. Denk aan schouderklachten na het plaatsen van een ICD-kastje of klachten aan de borstkas en/of ribben na een openhartoperatie. Benauwdheidsklachten kunnen ook op de voorgrond staan. Binnen onze hartrevalidatie besteden wij ook aandacht aan dit soort bijkomende klachten.

Vergoeding van hartrevalidatie gaat via de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Meer informatie over hartrevalidatie bij Kirchhoff Fysio of direct een afspraak maken bij Roy?

Ik wil graag meer informatie over hartrevalidatie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten