Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Sportfysiotherapie 

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Wat is Sportfysiotherapie en wat houdt het in?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een driejarige Master opleiding sportfysiotherapie afgerond. Dit zorgt voor een brede en diepgaande kennis op gebied van uw sport- en/of werk gerelateerde klachten. De sportfysiotherapeut speelt ook een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut richt zich op het behandelen van mensen die na een ziekte of blessure weer willen werken en/of willen sporten. Ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, worden door de sportfysiotherapeut begeleid en geadviseerd. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport deel uitmaakt van de therapie. Veel voorkomende klachten waarvoor patiënten zich bij de sportfysiotherapeut melden, zijn blessures aan de heup/lies, knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze klachten, maar ook op een (bewegings)analyse om zo gericht mogelijk te kunnen revalideren naar het gewenste niveau.

Ik wil graag meer informatie

Voorbeelden van klachten die de sportfysiotherapeut behandelt, zijn:

  • Orthopedische revalidaties (ook pre – en post operatief). Bijvoorbeeld een gescheurde kruisband of meniscus, labrumletsel in de heup of schouder of een gescheurde achillespees.
  • Overbelastingsklachten van spieren en gewrichten (sport-, werk en houding gerelateerd). Denk aan de jumpers knee, pees- of slijmbeursontsteking in de schouder of de tennis/golferselleboog.
  • Status na (sport) ongevallen. Zoals een verzwikte enkel, instabiele schouder, gekneusde pols of een verdraaide knie.

Onze collega Danny Jonk is bijna klaar met zijn Master Sportfysiotherapie. Hij is werkzaam in Gezondheidscentrum Volendam en TV Dijkzicht in Volendam.

Meer informatie of een afspraak maken bij Danny? Hij is bereikbaar via 06 36 417 562 en jonk@losmaken.nl

Ik wil graag meer informatie over sportfysiotherapie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten