Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Kaakfysiotherapie

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Wat is kaakfysiotherapie en wat houdt het in?

Alleen in Volendam

Kaakproblemen, ook wel orofaciale klachten of temporo-mandibulaire dysfunctie genoemd, hebben hun oorsprong in het gebit of kauwstelsel (kaakgewricht en spieren). Deze klachten zijn complex qua diagnostiek maar goed te behandelen. Een kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten rondom het kaakgewricht.

Waardoor ontstaan kaakproblemen?

Overbelasting van de kauwspieren kan leiden tot kaakproblemen. Bijvoorbeeld door handelingen zoals kaakklemmen, tandenknarsen, nagelbijten, lipbijten, kauwgom kauwen, bijten op pennen of potloden, of het met de tong tegen de tanden of het verhemelte drukken. Bovendien kan stress een belangrijke factor zijn bij deze overbelasting.

Kaakproblemen kunnen echter ook voortkomen uit problemen met het kaakgewricht zelf, zoals een verschoven of geblokkeerde kraakbeenschijf, wat kan resulteren in beperkte mondopening. Daarnaast kunnen gebitsproblemen, zoals slijtage door tandenknarsen of simpelweg kiespijn, ook bijdragen aan kaakproblemen.

In combinatie met longproblematiek zoals na COVID of bij COPD kan de combinatie hart-, longrevalidatie ook plaatsvinden. Roy is ook gespecialiseerd in longrevalidatie.

Wanneer naar de kaakfysiotherapeut?

In veel gevallen zal je tandarts je doorverwijzen. Uiteraard ben je ook welkom om rechtstreeks contact op te nemen. Als je een van de onderstaande klachten herkent dan kan de kaakfysiotherapeut iets voor je betekenen:

  • Pijn aan de kaak, nek en hoofdpijnklachten
  • Hoge spierspanning in de kaak- en aangezichtsspieren
  • Last van klemmen of tandenknarsen
  • Een klikkende/knakkende kaak
  • Pijn bij het volledig openen van de mond

Onze manueel therapeut Joël Koning is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kaakklachten. Hij heeft onder andere een cursus aan het SOMT afgerond op het gebied van kaakfysiotherapie en gaat binnenkort starten met de Master Orofaciale therapie.

Klachten kaak

Joël is werkzaam op onze locatie in Gezondheidscentrum Dukaton en is bereikbaar via 0652592718. Hij werkt samen met alle lokale tandartsen.

Wil je een afspraak bij hem maken of even overleggen of hij je kan helpen met je klachten? Dan kun je hem op dit nummer bellen of appen.

Ik wil graag meer informatie over kaakfysiotherapie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten