Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Kussen op maat

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

“Een goed kussen is belangrijker dan een paar goede schoenen”

Wij van Kirchhoff Fysio hebben samen met Jonk kussenfabriek in Volendam een kussen op maat ontwikkeld. Wij vinden een goed kussen belangrijker dan een paar goede schoenen.

De nek is namelijk verantwoordelijk voor 70% van de totale draaiing van ons lichaam. Alle bewegingen die wij maken gaan gepaard met een draaiing. Daarnaast zijn de spieren van de nek niet heel sterk maar ze dragen wel het hoofd wat 6-8 kg weegt. De nekspieren krijgen alleen rust indien het hoofd op de goede manier ligt en ondersteund wordt. Ze worden 14-17 uur per dag gebruikt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de voeten die 4-8 uur belast worden. Verder zien we dat stress een hogere spanning in de nekspieren veroorzaakt.

Onze behandelmethode in combinatie met een goed kussen is de oplossing voor herstel van de langdurig belaste spieren.

Het kussen wordt aangepast aan jou en aan je bed. Je fysiotherapeut zal de individualisering van je kussen opmeten. Indien je na enige tijd je kussen meer wilt personaliseren dan is dat mogelijk; het kussen is handwerk!

Je kunt een testkussen voor 1 week proberen en eventueel de maat aanpassen. Hierna kan je op basis van je eigen ervaring beslissen of je het kussen wil aanschaffen. De kosten zijn € 160,- incl btw.

Product omschrijving en gebruiksaanwijzing

De kern van het kussen is van perfolatex; een stevig natuurproduct welke een goede ondersteuning geeft aan de nek en het hoofd. Daarnaast zorgt de opencellige structuur van dit latex voor:

  • Een blijvende veerkracht
  • Een goede vochtregulatie
  • Een antibacteriele werking

Het kussen is opgevuld met 90% hoogwaardig wit ganzendons, wat een heerlijk zacht gevoel geeft en een uitstekende vochtregulatie verzorgt. Een hoofd zweet per jaar ongeveer 11 liter. Het kussen is omgeven door een batist geweven 100% katoenen tijk, wat belangrijk is om huismijt te voorkomen. Hij is bruikbaar voor 7- 10 jaar. Indien je na enige tijd het kussen wilt aanpassen is dat mogelijk voor een geringe vergoeding. Het kussen wordt dan verstuurd naar Gebr. Jonk te Volendam.

Het wasvoorschrift is:

  1. wassen op 60 graden; verwijder de latex kern,
  2. drogen op lage temperatuur; voeg schone tennisballen toe ter opklopping van het dons.

Ik wil graag meer informatie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten