Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
0297-264202
admin@losmaken.nl

Medical tape

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Medical tape techniek

Medical tape, ook wel kinesiology tape genoemd, is gekleurd en elastisch tape. Het is een ventilerende en huidvriendelijke tape waardoor de tape langere tijd achter elkaar kan blijven zitten. Het is waterafstotend dus douchen en zwemmen is gewoon mogelijk.

Medical tape wat is dat?

Het kenmerk dat de tape elastisch is kan ingezet worden tijdens de behandeling. Wanneer er wat rek op de tape gezet wordt tijdens het opplakken geeft dit een soort liftende werking op de bovenste huidlaag. Hierdoor geeft het een vermindering van druk wat pijnverlichting kan geven. Ook de bloedcirculatie en lymfe-afvoer worden zo verbeterd zodat vocht en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Het is een manier op het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Totale behandelplan

De tape kan voor verschillende doelen gebruikt worden. Behandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen, vocht of bloeduitstortingen, maar ook voor houdingscorrecties kan het ingezet worden. Zelfs voor het beinvloeden van de zenuwen (neuro-reflectoir beinvloeding) kan het gebruikt worden, zoals bij de behandeling van hooikoorts.

Medical tape kan een onderdeel zijn van ons totale behandelplan via de Kirchhoff Fysio Methode. Als wij het toe willen passen dan doen wij dat altijd in goed overleg . Wanneer je geen tape wilt of allergisch bent dan kunnen wij het ook uit het behandelplan laten.