Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

De Kirchhoff Fysio methode

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

English

Wat houdt de Kirchhoff Fysio-methode in?

Wij bieden voor iedereen een behandelplan aan conform de Kirchhoff Fysio-methode. Deze methode bestaat uit een aantal onderdelen: een uitgebreid onderzoek gevolgd door het ‘Losmaken, Lang Maken, Sterk Maken’. Onze fysiotherapeuten onderzoeken en behandelen allemaal via dezelfde methode. Zij worden intern opgeleid en gespecialiseerd. De Kirchhoff Fysio-methode wordt al ruim 35 jaar met succes gebruikt. Kirchhoff Fysio staat voor een compleet behandelplan: herstel van A tot Z. Wij streven naar 100% pijnvrij en 100% functieherstel.

Ons onderzoek:

Bij Kirchhoff Fysio kijken we niet alleen naar de huidige klacht. Wij lossen jouw klacht op door eerst uitgebreid onderzoek uit te voeren van de gehele keten waar de klachten zitten. Daarin maken we onderscheid tussen de onderste en bovenste keten. Heb je bijvoorbeeld last in de lage rug, bekken of benen, dan onderzoeken wij de gewrichten van de lage rug, bekken, heupen, knieën, enkels en tenen. Ook onderzoeken wij de spieren, pezen en banden in dezelfde regio. Heb je klachten in de bovenrug, nek en/of armen, dan onderzoeken wij de gewrichten van bovenrug, nek, schoudergordel, elleboog, pols en duim. Soms zit de oorzaak van de pijn namelijk niet op de plek waar de pijn zich uit. Door uitgebreid te onderzoeken zien wij niets over het hoofd en kunnen we de gehele klacht blijvend oplossen.

Daarnaast onderzoeken wij indien nodig de bloedvaten en zenuwen in dit gebied. Aan de hand van al deze aspecten wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt en dit plan wordt onderling afgestemd.

Plan een afspraak in

Na het Kirchhoff-onderzoek:

 • Weet je welke blessure je hebt.
 • Wat de oorzaak van de klacht is. Om dit te bepalen kijken we naar diverse factoren (zie Tulband van de klacht hierboven). De Tulband van de klacht is een hulpmiddel die wij gebruiken om alle factoren die van invloed kunnen zijn op je klachten in kaart te brengen. We geven advies daar waar nodig.
 • Hoe lang het herstel gaat duren.
 • Welke activiteiten je wel en niet kunt doen.
 • Hoe het behandelplan eruitziet. We begeleiden je bij het opbouwen van je optimale kracht- en conditieniveau; tot jouw 100%.
Gratis Persoonlijk Advies

Specialisaties

Rekken
Training/ revalidatie
Overbelastingklachten
KANS; schouder/arm klachten
Nekklachten
Rugklachten

Onze behandelmethode:

Het persoonlijke afgestemde behandelplan wordt altijd gefundeerd op de ‘losmaken, lang maken, sterk maken’-methode. Deze methode wordt aangepast aan iedere blessure en herstelperiode. De fases lopen in elkaar over. Samen vormen zij een compleet behandelplan voor herstel van A tot Z.

Losmaken:

Tijdens deze fase worden gewrichten die niet goed bewegen gemobiliseerd met specifieke mobilisatietechnieken. Als gewrichten niet goed bewegen kunnen de omliggende spieren ook niet goed functioneren. De spierfunctie kan dan niet volledig terugkomen in kracht. Het losmaken van littekens of bindweefsel valt ook in deze fase. De spieren van de gehele keten worden losgemaakt door middel van dieptemassage-technieken. Spieren met verklevingen of verkortingen zijn niet trainbaar. Deze komen niet 100% op kracht en terug in functie.

De volgende behandelmethode kunnen toegepast worden tijdens deze fase.
 • Losmaken van spieren en littekens middels diepte-massagetechnieken
 • Specifieke mobilisatietechnieken op gewrichten
 • Dry needling
 • (Medical)tape
 • Advies over uw levensstijl tijdens en na de behandelperiode (zie tulband van de klacht)

Lang maken:

De fase van lang maken bevat mobiliserende oefeningen en rekoefeningen voor de gehele keten. De ketens splitsen we op in de bovenste en onderste lichaamshelft. Door het doen van deze oefeningen versterk je het effect van onze behandelingen. De spieren die losgemaakt zijn, houd je met behulp van de rekoefeningen op lengte en los. Daarnaast is het doel om symmetrie te creëren tussen links en rechts. Met deze symmetrie voorkom je compensatieblessures en bereid je het lichaam voor op de ‘sterk maken’-fase.

Sterk maken:

Zodra de symmetrie in de spieren en gewrichten bereikt is kan de laatste fase gestart worden: het sterk maken. Deze fase bevat oefeningen ter verbetering van coördinatie, stabiliteit, conditie en kracht, en sportspecifieke oefeningen. Hiermee wordt de belastbaarheid verhoogd en voorkomen we dat de klachten terugkomen. Wij gaan voor volledig pijnvrij en een 100% functieherstel!

Wij beschikken over professionele faciliteiten. Al onze praktijken bevinden zich in grote multifunctionele sportcentra op 15 locaties:

 • Almere: Markerkant, Centrum en Literatuurwijk.
 • Amersfoort; Centrum en Noord
 • Amsterdam; 3 x centrum, Oost en Zeeburg.
 • Baarn
 • Volendam; Kerkepad, Atlas, Dijklander Ziekenhuis en Tennisvereniging Dijkzicht

Geen wachtlijst, geen verwijzing nodig, contracten met alle zorgverzekeraars. Loop niet door met klachten, maar vraag nu een gratis en vrijblijvend, persoonlijk advies van Kirchhoff Fysio aan. Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met jou op voor een persoonlijke kennismaking.

Bel ons bij klachten!

Heb je last van pijnlijke spieren en gewrichten? Word je beperkt in je dagelijkse activiteiten of werk? Of sport je met pijn? Met Kirchhoff Fysio ben je verzekerd van de beste begeleiding en persoonlijke aandacht die nodig zijn om je klachten te verhelpen. Wij zijn al ruim 35 jaar gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en orthopedische klachten.

Pijn tijdens het sporten?

Heb jij een blessure tijdens het sporten opgelopen? De fysiotherapeuten van Kirchhoff Fysio helpen je weer pijnvrij te sporten.

Pijn tijdens het werken?

Heb je pijn tijdens het werken? Of op werk een klacht of blessure opgelopen? Wij helpen je weer pijnvrij werken.

Last tijdens je dagelijkse leven?

Beperkt door blessure / pijn in je dagelijkse leven? De fysiotherapeuten helpen je weer pijnvrij door het leven te gaan.

Klanten vertellen

Geloof ons niet op ons woord, dit is wat onze klanten zeggen:

Bij Luca Grimaldi geweest voor een hamstring probleem dat ik al 10 jaar heb en waar menig fysio zich al aan heeft gewaagd. En hij is de eerste die echt een grote invloed heeft op een langdurige oplossing.

Ik ben ontzettend blij dat ik bij deze fysio ben geweest, het heeft echt impact gemaakt!

Ik zou hem zeer zeker aan iedereen aanbevelen.

Elsa van der Veen

Twello

3,5 jaar geleden mijn enkel gebroken tijdens een voetbalwedstrijd, en sindsdien heb ik niet meer kunnen rennen en voetballen…

Vorig jaar tijdens het werk weer meer last gekregen van mijn enkel, waardoor ik heb besloten een afspraak te maken bij Kirchhoff Fysio Volendam.

Zodoende ben ik bij Danny terecht gekomen. Na een halfjaar samen met Danny hieraan getraind en gewerkt te hebben, heb ik gisteren voor het eerst in 3 jaar weer kunnen mee trainen met de voetbal!

Ging helemaal top!Géén last van me enkel tijdens het voetbal!

Eindelijk na zoveel jaar is het toch gelukt om ooit nog te kunnen voetballen, 1000 maal dank daarvoor

Kim de Wit

Volendam

Fysiotherapeut luistert naar je verhaal en begrijpt hoe je bent als persoon. Denkt met je mee over hoe je het best kunt herstellen en ziet je als persoon. Gemakkelijke afspraak te maken, ook in de avond en op zaterdag mogelijk.

M. Kemper – Veerman

Volendam