Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Dry needling

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

English

Dry needling-techniek

Dry needling is een techniek waarbij we met een dun naaldje een ‘spierknoop’ aanprikken. Wij gebruiken dry needling als aanvulling op onze dieptemassagebehandeling. Soms reageren triggerpoints onvoldoende snel op onze speciaal ontwikkelde massagetechniek. Triggerpoints zijn ‘knopen’ in de spier die lokaal pijn kunnen geven. Ze kunnen ook uitstralende pijn geven. Door hier gericht een dun naaldje in te prikken, kan de spier zich ontspannen. De spierontspanning geeft vaak al snel pijnverlichting. 

Dry needling: wat is dat?

Dry needling is een behandeltechniek met hele dunne, volledig steriele naaldjes. Het aanprikken van de spier zelf voel je in principe niet. Wanneer de triggerpoint geraakt wordt, spant de spier zich even kort aan om zich daarna weer te ontspannen. Je voelt een soort ‘schokje’ dat gevolgd wordt door ontspanning. Soms kan het aanprikken meer een zeurend gevoel geven.

Het heet dry needling omdat het een ‘droge’ naald is. Er wordt niets ingespoten zoals bij een injectienaald. 

Totale behandelplan dry needling

Dry needling is een onderdeel van ons totale behandelplan via de Kirchhoff Fysio-methode. Wij passen dry needling altijd toe in combinatie met onze dieptemassage. Zo weten we goed waar de triggerpoints zitten en wat het effect op de rest van de spieren is. Wanneer de spieren ontspannen zijn, kunnen wij je verder begeleiden met trainen. Door training wordt de klacht uiteindelijk goed opgelost.

Wij passen dry needling altijd toe in goed overleg. Wanneer je angst voor naalden hebt, kunnen wij dry needling ook uit het behandelplan laten.

Gratis Persoonlijk Advies