Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
0297-264202
admin@losmaken.nl

Dry needling

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Dry needling techniek

Dry needling is een techniek waarbij we met een dun naaldje een ‘spierknoop’ aanprikken. Wij gebruiken dry needling als aanvulling op onze diepte massage als behandelmethode. Soms reageren triggerpoints onvoldoende snel op onze speciaal ontwikkelde massagetechniek. Triggerpoints zijn ‘knopen’ in de spier die lokaal pijn maar ook uitstralende pijn kunnen geven. Door hier gericht een dun naaldje in te prikken kan de spier zich ontspannen

Dry needling wat is dat?

Dry needling gaat met hele dunne, volledig steriele naaldjes. Het aanprikken van de spier zelf voel je in principe niet. Wanneer de triggerpoint geraakt wordt dan spant de spier zich even kort aan om zich daarna te ontspannen. Je voelt een soort ‘schokje’ wat gevolgd wordt door ontspanning. Soms kan het aanprikken eerst een zeurend gevoel geven.

Totale behandelplan

Dry needling is een onderdeel van ons totale behandelplan via de Kirchhoff Fysio Methode. Wij passen het altijd toe in combinatie met onze diepte massage. Zo weten wij goed waar de triggerpoints zitten en wat het effect op de rest van de spieren is. Wanneer de spieren ontspannen zijn kunnen wij je verder begeleiden met trainen. Door training wordt de klacht uiteindelijk goed opgelost.

Wij passen dry needling altijd toe in goed overleg. Wanneer je angst voor naalden hebt kunnen wij dry needling ook uit het behandelplan laten.