Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Manueel therapie

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

Wat is het Manueel therapie en wat houdt het in?

Manueel therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige Master opleiding voor manueel therapeut gevolgd. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af.

Manueel therapeutische behandeling

Manueel therapeutische behandelingen omvatten onder andere mobilisaties, manipulaties van de gewrichten, oscillaties en meer, om zo blokkades op te heffen. Het staat ook wel bekend als ‘kraken’. Gewrichten of wervels worden echter niet gekraakt of ‘recht gezet’ maar het manipuleren kan soms wel een krakend of klikkend geluid geven. Het geluid bepaald niet of de manipulatie geslaagd is; dit hoeft niet per definitie met een geluid gepaard te gaan.

Ik wil graag meer informatie

Houding en bewegingen verbeteren

Gewrichten gaan beter functioneren als gevolg van manueel therapie, waardoor je houding en bewegingen verbeteren. Vaak geeft een behandeling gelijk als een verlichtend gevoel en meer bewegingsvrijheid. Manueel therapie is echter altijd onderdeel van het complete behandelplan waar ook instructies, advies, begeleiding, massagetherapie en oefeningen onderdeel van uit maken. Wij behandelingen bij Kirchhoff Fysio altijd van A tot Z.

Voorbeelden van klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
  • Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Heupklachten
  • Lage rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)
  • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten (soms in combinatie met nekklachten)
  • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
  • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
  • Tenniselleboog

Onze collega Joël Koning is afgestudeerd manueel therapeut aan het SOMT en aangesloten bij het NVMT. Hij is werkzaam in Sportcentrum Atlas in Volendam. Meer informatie of een afspraak maken bij Joël? Hij is bereikbaar via koning@losmaken.nl en 06 52 59 27 18.

Ik wil graag meer informatie over Manueel therapie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten