Almere, Amersfoort, Amsterdam, Baarn en Volendam
020-2480246
info@losmaken.nl

Nekklachten – Kussen op maat

Eindelijk van je klachten af bij Kirchhoff Fysio

“Een goed kussen is belangrijker dan een paar goede schoenen”

Wij van Kirchhoff Fysio hebben samen met Jonk kussenfabriek in Volendam een kussen op maat ontwikkeld. Wij vinden een goed kussen belangrijker dan een paar goede schoenen.

De nek is namelijk verantwoordelijk voor 70% van de totale draaiing van ons lichaam. Daarnaast zijn de spieren van de nek niet heel sterk maar ze dragen wel het hoofd wat 6-8 kg weegt. De nekspieren krijgen alleen rust indien het hoofd op de goede manier ligt en ondersteund wordt. Ze worden 14-17 uur per dag gebruikt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de voeten die 4-8 uur belast worden. Verder zien we dat stress een hogere spanning in de nekspieren veroorzaakt.

Onze behandelmethode in combinatie met een goed kussen is de oplossing voor herstel van de langdurig belaste spieren.

Heb jij al jaren last van je nek en kun je maar geen goed kussen vinden? Geef jezelf dan een fijne nachtrust cadeau voor de feestdagen! Meld je aan voor een intake. 

Plan een afspraak in

Een ervaren fysiotherapeut doet deze uitgebreide intake en onderzoek. Hierin worden de gewrichten en spieren van de nek, bovenrug, schoudergordel en armen onderzocht. Indien nodig wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van de unieke Kirchoff fysio methode. Als een nieuw kussen geïndiceerd is dan zal de fysiotherapeut een kussenmeting doen. Het kussen wordt aangepast aan jouw nek en aan je bed. Je krijgt een testkussen mee en deze mag je thuis proberen. 

Het kussen bestaat uit 2 delen. Op die manier kunnen we een persoonlijk afgemeten kussen maken. 

De kern van het kussen is van perfolatex; een stevig natuurproduct welke een goede ondersteuning geeft aan de nek en het hoofd. Daarnaast zorgt de opencellige structuur van dit latex voor:

  • Een blijvende veerkracht
  • Een goede vochtregulatie
  • Een antibacteriele werking

Het kussen is opgevuld met 90% hoogwaardig wit ganzendons, wat een heerlijk zacht gevoel geeft en een uitstekende vochtregulatie verzorgt. Een hoofd zweet per jaar ongeveer 11 liter. Het kussen is omgeven door een batist geweven 100% katoenen tijk, wat belangrijk is om huismijt te voorkomen. Hij is bruikbaar voor 7- 10 jaar. Indien je na enige tijd het kussen wilt aanpassen is dat mogelijk voor een geringe vergoeding.

De intake, het onderzoek en de kussenmeting worden vergoed indien je verzekerd bent voor fysiotherapie. Het kussen zelf wordt niet gedekt door de zorgverzekering. De kosten hiervan zijn €155,- incl btw. 

Ik wil graag meer informatie!

Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op!

Contactgegevens achterlaten